Surovo maslo, 200 g, 1kos Main Image

Surovo maslo, 200 g, 1kos

Product information

3,80€

Pakiranje 200 g. Surovo maslo je izdelek proizveden iz surove sladke smetane po tradicionalni metodi v pinji s postopkom metenja, izpiranja in gnetenja. Značilnost domačega masla je specifičen okus ter naravno rumena barva, ki je posledica kakovostne krme, s katero na kmetiji Eržen krmijo živino.


Pri Sirarnici Rožnik je surovo maslo vedno maksimalno sveže, izdelujejo ga dva krat tedensko. Rok uporabe je 14 dni.


Maslo sodi v skupino I. kakovosti, kar pomeni da vsebuje najmanj 82 % mlečne maščobe in maksimalno 16% vode.


Maslo poleg nasičenih maščob, teh ima okoli 65 odstotkov, vsebuje še dobro tretjino nenasičenih maščob. Za te maščobe se vsi strinjajo, da so koristne za zdravje, saj višajo nivo HDL holesterola.


Surovo maslo vsebuje tudi precej drugih koristnih snovi: Vitamin A, ki je ključen za dober vid, druge v maščobah topne vitamine D, E in K, minerale: selen, jod in cink, antioksidante, ki ščitijo pred poškodbami zaradi prostih radikalov, konjugirano linolensko kislino (CLA), ki preprečuje rast rakavih tumorjev, lavrinsko kislino, ki deluje proti glivičnim infekcijam in kandidi.


NASVET: Ste vedeli, da grlo pomirja tudi surovo maslo? Večkrat na dan lahko po žlički jeste surovo maslo, lahko ga kombinirate s surovim medom, ingverjem in kurkumo.

Na zalogi

Dodaj v košarico