Pomaranče Main Image

Pomaranče

Product information

From 5,00€

Od 5 €. Več pakiranj, 2 kg, 10 kg. Neretvanske pomaranče so običajno srednje velike do velike, z okroglo ali ovalno obliko.


Zrele pomaranče imajo običajno svetlo oranžno lupino, včasih z nekaj zelenkastimi odtenki. Njihova lupina je gladka in debela, z nekaj oljnimi žlezami, ki oddajajo aromo.


Meso pomaranče je sočno, mehko in sladko. Razdeljeno je na segmente, običajno 10-14 na plodu. Lupina je debela in trda, kar omogoča enostavno lupljenje in prenašanje.


"Washington" pomaranče imajo sladek in osvežujoč okus, ki je značilen za dobro zrele pomaranče. Njihov okus je bogat in kompleksen, z rahlo kislostjo, ki dodaja dimenzijo okusu.


Januarja v dolini reke Neretve rodijo tudi rdeče pomaranče, ki jih zaradi mešanja sort v nasadu nikoli ne moremo opredeliti v tipične "tarocco" rdeče pomaranče, so vedno bolj presenečenje ob prerezu sadeža.


Pomaranče se lahko uživajo sveže, stisnjene v sokove, dodane v solate, uporabljene v sladicah, marmeladah, omakah in drugih kulinaričnih jedeh. So vsestransko sadje, ki ga lahko uporabimo na različne načine v kuhinji.

Na zalogi

Dodaj v košarico