Neretvanske jagode  Main Image

Neretvanske jagode

Product information

From 8,00€

Od 8 €. Pakiranje 1 ali 5 kg. Neretvanske jagode so posebne sorte jagod, ki uspevajo v dolini reke Neretve, ki se nahaja v južni Dalmaciji, na Hrvaškem. Ta regija je znana po svojih ugodnih podnebnih razmerah, ki omogočajo gojenje visokokakovostnega sadja, vključno z jagodami.


Neretvanske jagode slovijo po svojem intenzivnem okusu, sočnosti in sladkosti. Zaradi sončnih dni in blage klime v dolini Neretve se jagode razvijajo v bogate arome in sladkost, ki jih ločujejo od drugih sort.


Poleg sladkega okusa imajo Neretvanske jagode tudi prijetno aromo, ki je sadna, sveža in osvežujoča. To je posledica optimalnih rastnih pogojev in naravne kakovosti tal v dolini Neretve.


Jagode so dvakrat škropljene proti jagodni pepelovki (2 dni karence), ko je v nasadu odprto okoli 30% cvetov. Število škropljenj v "normalnem" nasadu se giba okoli 10-20 (pršice, različne pepelovke, bolezni korenin in sadike). V dolini Neretve jagode rastejo na soncu, brez uporabe tunelov saj tam redko dežuje, s tem pa je težav z glivicami in boleznimi veliko manj.


Neretvanske jagode obirajo vedno samo v sončnem vremenu, jih skrbno napolnijo v zabojčke in v 24 urah dostavijo do Slovenije.


ALI STE VEDELI? Jagode vsebujejo približno 91% vode, kar jih naredi odlično sadje za hidracijo telesa in osvežitev v vročih poletnih dneh.

Na zalogi

Dodaj v košarico