Kozje surovo maslo, 100 g, 1kos Main Image

Kozje surovo maslo, 100 g, 1kos

Product information

7,00€

Pakiranje 100 g. Surovo kozje maslo je izdelano iz surove sladke smetane.


Prvi korak v proizvodnji masla vključuje ločevanje smetane od mleka. V preteklosti so pri tradicionalnem postopku pridelave masla surovo mleko pustili stati, dokler se smetana ni dvignila na površje, nato pa so jo posneli. Smetana se dvigne, ker je maščoba lažja od ostalih sestavin mleka. Sodobna proizvodnja smetane vključuje učinkovitejšo metodo, imenovano centrifugiranje. Maslo tako dobimo iz smetane z mešanjem, kar vključuje stresanje smetane, dokler se mlečna maščoba – ali maslo – ne strdi in loči od tekočega dela – ali pinjenca. Tako iz smetane pridobimo maslo, ki je vsaj 82-85% maščoba, in kot stranski produkt pinjenec, ki je odličen hranljiv napitek.


Surovo maslo je po izkušnjah starih kultur najbolj iskana in cenjena maščoba na našem geografskem območju. Je razvojna hrana, kulinarična poslastica in pomembno naravno zdravilo, tako v obliki hrane kot mazila, denimo pri negi kože, poškodbah in pikih žuželk.



ALI STE VEDELI? Do odkritja masla prišlo po naključju. Nomad naj bi na svojega konja privezal ovčjo vrečo, polno mleka, in po enem dnevu ježe odkril neverjetno preobrazbo mleka. Zmešana mlečna maščoba se je strdila v nekaj neverjetnega.


Na zalogi

Dodaj v košarico