Ekstra deviško oljčno olje, 5L Main Image

Ekstra deviško oljčno olje, 5L

Product information

85,00€

Pakiranje 5 x 1 liter. Ekstra deviško hladno stiskano oljčno olje je najčistejša in najbolj naravna oblika oljčnega olja, pridobljena iz prvovrstnih oljk s postopkom hladnega stiskanja. To olje velja za najkakovostnejše med vsemi vrstami oljčnega olja, saj ohranja največ hranilnih snovi in okusov oljk.


Dalmacija je znana po svojih sončnih gričih in obalnih področjih, ki so idealna za gojenje oljk. Toplo sredozemsko podnebje, izpostavljenost soncu in rodovitna zemlja prispevajo k visoki kakovosti oljk in oljčnega olja.


ALI STE VEDELI? Oljčno olje ima pomembno vlogo v dalmatinski kulinariki in kulturi. Oljke so pomemben del dalmatinske pokrajine že stoletja, oljčno olje pa je osrednja sestavina številnih tradicionalnih jedi in receptov.


Oljčno olje iz Dalmacije ima bogato zeleno barvo in intenzivno aromo po svežih oljkah. Njegov okus je poln, saden in rahlo pikanten, kar je značilno za visokokakovostno oljčno olje.


Postopek hladnega stiskanja oljk zagotavlja, da se olje pridobi pri nizkih temperaturah, kar preprečuje uničenje hranilnih snovi in ohranja okus oljk. To tudi zagotavlja, da olje ohranja svojo naravno barvo, okus in aromo.


To olje je bogato z mononenasičenimi maščobnimi kislinami, vitaminom E, antioksidanti in drugimi hranilnimi snovmi, ki so koristne za zdravje srca, kože in celotnega telesa.


Ekstra deviško oljčno olje je idealno za uporabo v solatah, prelivih, marinadah, omakah in pri pripravi različnih kulinaričnih jedi. Prav tako je odlično za namakanje kruha ali pa za dodajanje okusa jedem tik pred postrežbo.


Zaradi visoke kakovosti in naravnega postopka pridelave ekstra deviško oljčno olje ohranja svojo svežino, okus in hranilno vrednost dlje časa. Pravilno shranjeno olje lahko ohrani svojo kakovost več let.

Na zalogi

Dodaj v košarico