Briške jagode Main Image
Briške jagode - Thumbnail 1 Briške jagode - Thumbnail 2

Briške jagode

Product information

From 9,00€

Od 9 €. Pakiranje 1 kg ali 3 kg. Briške jagode so posebna sorta jagod, ki izvira iz regije Brda v Sloveniji. Briške jagode slovijo po svojem izjemno sladkem in intenzivnem okusu. Zaradi optimalnih podnebnih pogojev, vključno s sončno svetlobo in rodovitno zemljo, imajo te jagode bogat okus, ki je hkrati sladek in rahlo kiselkast.


Poleg izjemnega okusa so briške jagode tudi znane po svoji čudoviti aromi. Briške jagode so običajno srednje velike do velike in imajo lepo rdečo barvo, ko so popolnoma zrele. Njihova oblika je pravilna in privlačna, kar jih naredi tudi za odlično sestavino v kulinaričnih jedeh.


Ker so ročno pobrane in skrbno izbrane, so briške jagode pogosto boljše kakovosti kot tiste, ki jih najdemo v trgovinah.


Zaradi svojega izjemnega okusa in kakovosti so briške jagode zelo priljubljene med domačini in turisti, ki obiskujejo regijo Brda. Poleg tega se uporabljajo tudi v številnih kulinaričnih receptih, vključno s solatami, sladicami, marmeladami in sokovi.


Prve jagode smo na kmetiji Drnovšček posadili leta 2013. Danes imamo približno 42.000 sadik večinoma zgodnjih sort. Jagode so posajene na zemlji in prekrite s tunelsko konstrukcijo, ki preprečuje razvoj bolezni zaradi vlage. Tuneli so od strani odprti, kar omogoča da so zračni. S sadikami kolobarimo, da se zemlja ne izčrpa ter da ni potreben velik vnos mineralnih gnojil. Sadike imamo posajene 2 do 3 leta, nato na tem mestu posadimo deteljo ali oljno repico in zemljo pustimo 3 leta, da se regenerira. Na ta način je tudi preprečen pretiran razvoj škodljicev in škodljivih gljiv.


Jagode takoj po cvetenju tretiramo proti oidiju in pršici. Karenca teh sredstev je 3 dni. Potem v sezoni obiranja pa odvisno od leta in vremenskih izzivov, večinoma pa so to sredstva (glive), ki so predvidena za biotično varstvo/ manj agresivna.

Na zalogi

Dodaj v košarico